Vuurwerkadvertenties jaren 70
Combinatie-catalogus Red Lantern/Tigerhead/Horse/Flowerbasket
VUURWERKPAGINA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Halfords 1975

Uit het archief van m'n broer komt deze folder, uit 1975. Dacht ik dat die van 1977 de oudste was, kreeg ik deze verrassing onder ogen, en inderdaad hier staat de term welkompijlen. Geen idee wat voor klassieker dat geweest moet zijn.

 


Halfords 1977
Uit het archief van Omnivoor komt deze prachtige advertentie van Halfords, met een opsomming uit 1977. Gelukkig heeft hij deze en ook onderstaande folder weten te bewaren waar ik ze op zeker moment weggegooid had. Ik kan me de naam welkomspijlen nog herinneren maar die zal van
een ander Halfords-jaar zijn. Bij Halfords kregen we alleen wat mee als er een ouder meeging.
Hier kwamen we in in de jaren 1974 en 1975.

Halfords 1978

Eveneens van m'n broer de 1978-versie. Een geluk dat hij ook deze nog bewaard had, in de jaren 80 stopte de verkoop .


Folder Witbaard
1977

Aha, de Witbaardfolder, prachtig al die oude namen uit mijn vuurwerkjeugd. Ooit heb ikeen aantal jaargangen bewaard,1975 t/m 1978, nu komt er weer eentje terug uit het verleden dankzij Omnivoor. De Kat-vuurpijlen (toen letten we daar niet op) de Duitse knallers, heel goed.
De atoombommen staan er nog niet bij, dat was in 1978, net als een aantal nog grotere vuurpijlen, groter dan de Apolloraket. Oudere namen uit de knalsectie waren hier al verdwenen, red devil en Duits trommelvuur.
Bij Witbaard kwamen we in 1976 voor het eerst.

 

In 2008 dook er een collectie labels op marktplaats op die uiteindelijk terecht kwam bij VWM-er Maurijn (aka Butcher). Het boeiende was dat de collectie uit Amstelveen afkomstig was, uit een nalatenschap. De collectie bevatte ook advertenties van al de winkels waar ik toendertijd kwam en ik kreeg de mogelijkheid om al dit moois te scannen voor mijn archief. Op deze manier blijft de verzameling van WJR voortleven bij de oldskool-clubs die er sedert 2004 ontstaan zijn.Prachtige collectie vuurpijlen, de namen had ik alleen nog in herinnering maar nu wordt het weer concreet.
Mortier met shells, super-mozaiekraket en tegen niet geringe prijzen.
Lambertus 1978
Witbaard 1978
 

Een advertentie van Riejo 1978, onderdeel van een winkelketen die diverse tijdelijke verkooppunten in Amsterdam inrichtte.
Hier, buiten de winkel, hingen nogal eens mensen rond die je strijkers of andere dingen probeerden te verkopen.
Hier hebben we het woord "afvuurinrichting" , waarvan ik niet begreep wat er bedoeld werd.

En er werd druk gerekend zo te zien :-).

Riejo 1978
   
Van Nieuwkerk 1979
Marktwinkel 1979
 

 

 

Uit de burelen van Kanonslagen.com, deze fraaie, unieke combinatie-catalogus met een samenvatting van de toenmalige Chinese merken. De plaatjes tonen vuurwerk dat eind jaren 70 voorhanden is geweest, waaronder de "herdertjes".