Album vanaf 1870

 

Vaders album, familie van opa's zijde
getrouwd met oma Jeanne

Maria Elisabeth van der Vies (1857-1931) uit Amsterdam.Op het eerste gezicht een pittige tante, maar liefst 3 keer getrouwd geweest. De 2 kinderen uit haar eerste huwelijk waren allebei aangegeven door haar 2e echtgenoot Willem Lunstroth (Duitse afkomst), mogelijk ivm onvruchtbaarheid van haar eerste echtgenoot waren het ook zijn kinderen. Een roddel, waarheid? Ik weet het niet, het kan natuurlijk. Later getrouwd geweest met Henri Morrien (1864-1957) uit Rotterdam. In totaal kreeg ze 6 kinderen waarvan er 1 voor het 1ste levensjaar overleed. Verder is mij niets bekend van deze mensen en zijn er geen andere foto's in mijn bezit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een zondag in sept 1943, mijn vader was opgeroepen voor de Arbeitseinsatz",hij was tewerkgesteld op een boerderij met een hele groep jongens, dit zou een plaatje kunnen zijn uit OostDuitsland. Op deze wijze gekleed lijken het wel oudere mannen, het viel me vroeger niet op dat ze er eigenlijk nog jong uitzagen.

 

Ergens eind jaren 40, m'n vader speelde aardig gitaar , een hobby die ik hem eigenlijk nooit heb horen uitoefenen. Er stond altijd een gitaar in de slaapkamer waar ik wel eens wat op tokkelde. Waarschijnlijk dat zijn gezinsleven en werk alle aandacht opslokten.

 

Haar kinderen Maria Elisabeth (1883-1945) en Willem Marinus (1885-1966) met speelgoedgeweer en springtouw in actie.
Opa Wim ergens rond 1910. Een jasje dasje uit vervlogen tijden. Hij werkte als boekhouder te Amsterdam.Ik was nog een klein kind toen hij overleed in 1966.
Een spontaan lachende zus van opa, Margot Lunstroth (1889-1954) Zo rond 1910

 

Op de foto een schoolklasje met daarin mijn opa, Willem Marinus geboren in 1885, zijn roepnaam luidde Wim.
Johanna Lunstroth (1891-1986) Deze dame staat me nog wel bij al heb ik haar weinig ontmoet, toen ik klein was haalde ik argeloos en zorgeloos vrienden en familie van mijn ouders door elkaar, tante Jo, oom Rien.
Elisabeth op wat latere leeftijd vermoedelijk zo rond 1910.
De lijntjes komen hier wederom samen, opa Wim en oma Jeanne trouwden in 1919. Allemaal even lachen naar het vogeltje.
Zus Willy (1895-1974) in voorbereiding van haar communie en gezeten in een gemakkelijke fauteuil, ook weer een tante die ik niet terug vind in mijn herinnering.
1920, tante Marja geboren, lekker aan de wandel in een trendy kinderwagen.

 

1924, de geboorte van mijn vader, Henk. Prachtig design jurk draagt mijn oma daar. De vroedvrouw kijkt erg blij dat het allemaal gelukt is.

 

1926 ongeveer, lekker spelen, maar m'n vader had nogal wat gezondheidsklachten in z'n jonge jaren. Is uiteindelijk wel goedgekomen.
Tante Marja had al vroeg de smaak voor katten te pakken. Later toen ze in de Wittedewitstraat woonde kwam er vaak een buurpoes bij haar op de veranda, Bonnie. Zelf heeft ze helaas nooit katten gehad. Wel een hele verzameling kattenbeeldjes. Vanaf de veranda kon je in een vijver met goudvissen kijken en indertijd waren de tuinen opgesierd met populieren.
Huiselijk geluk, een vitaal lachende oma, maar dan in een studio. Leuk om dat speelgoed van toen eens te zien.
De eerste of tweede stapjes in deze nieuwe wereld.
Mei 1926
1927, Vakantie of een uitstapje naar Apeldoorn.
Lieflijk plaatje, matrozenpakjes aan en netjes stilzitten tot het flitslicht geweest is.

 

Een staatsieportret uit +- 1927, jawel, eenieder op z'n paasbest.
De lijntjes zijn samengekomen in dit portret met in het midden de 2 kinderen van mijn opa en oma, geflankeerd door de grootouders en de de zussen tante Lies met partner en tante Will.

 

Een kinderprocessie oid ? Verkleedpartij met een opperhoofd? Pasen? Een kiekje in de Zeilstraat, Amsterdam.
Stoer jaren 20 barrel waar m'n opa op rondtoerde.

 

Hij speelde zelfs in een bandje, cool, Country&Western was z'n favoriete muziek.
"Herinnering aan mijn schooltijd 1937", nog nergens spijkerbroeken gesignaleerd, maar wat een prachtige plaat.
Nog meer schooltijd, dec 1939, de oorlog stond voor de deur.
Schoolklasje met tante Marja uit 1928 of 29, nog geen gemengd onderwijs.
Zorgeloze tijden, op stap met een club mensen , ergens begin jaren 50. En ze lieten hun handtekening op de achterkant van de foto achter, om niet vergeten te worden............